Навіны

Агрэсіўныя бурыя мядзведзі выйшлі да Анадырь

 Рэгіянальнае Упраўленне па ахове і выкарыстанні жывёльнага свету паведаміла аб выяўленні бурых мядзведзяў у наваколлі сталіцы Чукоцкай аўтаномнай акругі горада Анадыра.

Як растлумачыў намеснік начальніка Упраўлення Ягор Верашчагін, наяўнасць драпежных млекакормячых ўстаноўлена ў небяспечнай блізкасці да населенага пункта - у радыусе, складнікам менш за 20 кіламетраў.

Акрамя гэтага, вялікая колькасць слядоў мядзведзя было знойдзена ў раёне сопак Дыянісія і Міхаіла, а таксама "Першай рэчкі" і горы Останцовой. Па словах Ягора Верашчагіна, адзін з драпежных млекакормячых быў канфіскаваны інспектарам Упраўлення ў раёне рэчкі Хиузной.

- Жывёла ніяк не адрэагавала на папераджальныя стрэлы і, больш за тое, накіравалася ў бок аўтамабіля, у якім знаходзіліся супрацоўнікі Упраўлення, - растлумачыў Ягор Верашчагін.

Супрацоўнікамі ведамства адзначана, што мядзведзі паводзяць сябе агрэсіўна. Гэта звязана з тым, што ў гэты час года мядзведзі адчуваюць голад і мігруюць да месцаў рыбнай лоўлі.

У сувязі з выяўленнем жывёл у небяспечнай блізкасці населеных пунктаў, Упраўленнем па ахове і выкарыстанні жывёльнага свету Дэпартамента сельскагаспадарчай палітыкі і прыродакарыстання была выраблена Памятка, якая змяшчае рэкамендацыі па прыняцці мер у выпадку сустрэчы чалавека і бурага драпежніка.

Нагадаем, буры мядзведзь занесены ў Чырвоную кнігу са статусам «выгляд, які знаходзіцца пад пагрозай». Пры гэтым, па прыкладных ацэнак, у Расіі насяляе звыш 120 000 асобін. Самыя буйныя з бурых мядзведзяў сустракаюцца на Алясцы і Камчатцы - яны важаць ад 500 кг і больш. Звычайныя месцы пражывання драпежнікаў у Расіі - суцэльныя лясныя масівы з бураломам і гары з густой параснікам лісцяных парод. Мядзведзь можа заходзіць у тундру, і ў высакагорныя лясы. Бурыя мядзведзі на Чукотцы вылічаюцца колькасцю звыш 3-х тысяч асобін, больш за ўсё гэтых млекакормячых насяляюць у Чукоцкага раёне.

"Байкал24"